Dynia, figi, grzyby – to jedne z najbardziej charakterystycznych jesiennych produktów sezonowych. Nasz Szef Kuchni przygotował na ich bazie trzy dania, które z pewnością podbiją Wasze kubki smakowe!
Na przystawkę polecamy pieczone figi z serem feta. Kompozycja uzupełniona została o miód, orzechy włoskie, chili, ocet winny oraz kiełki.
Wśród jesiennych smaków nie mogło zabraknąć rozgrzewającej zupy. Krem z dyni z dodatkiem pomarańczy oraz mleczka kokosowego to istna fuzja aromatów kojarzących się z jesiennym klimatem.
Na danie główne Szef Kuchni przygotował niebanalne połączenie pieczonej makreli z puree dyniowym. Całość dopełnia lekka sałatka z marynowaną dynią, makaron grandine oraz aromatyczne grzyby.
Brzmi pysznie, prawda? 😃
Do zobaczenia w Sofa Bistro!
![](https://sofabistro.pl/wp-content/uploads/2023/10/FC92A563-07C9-430B-B619-04E8EA4AC75C-1024x683.jpeg)
![](https://sofabistro.pl/wp-content/uploads/2023/10/6808CA41-4FB6-4E9E-BDCE-ADC339BB53D0-1024x683.jpeg)
![](https://sofabistro.pl/wp-content/uploads/2023/10/F1342216-49AA-421F-AD1A-5BFEF02ADC8E-1024x683.jpeg)